Steg för klimathjältar -
En aktivitetstävling som gör skillnad!

Hur fungerar det?

För att illustrera, låt oss ta ett konkret exempel:

Stinas Måleri AB är med i tävlingen. Alla i personalen deltar, totalt 15 personer. Genom appen registrerar alla sin träning, och steg registreras automatiskt via telefonernas inbyggda stegräknare. Alla är lite olika aktiva, men mellan 60 och 150 poäng får alla per dag. I snitt ligger bolaget på 113 poäng per dag.

Varje dag sammanställs en topplista. Då det är medelvärdet på alla som tränat på bolaget som räknas, betyder det att Stinas Måleri AB ger 113 kr per dag till Barncancerfonden Söder. Under hela tävlingstiden, 30 dagar, blir det totalt 3.390 kr! 

Då det är genomsnitt som räknas, hamnar de företag som deltar på allt från 2.000 kr, om man är väldigt oaktiv, till kanske 5.000 eller 6.000 kr, om man är väldigt aktiv med alla på företaget.


Snitt per dag ligger på ca 100-130. Det är väldigt svårt att hamna på över 200 per dag i snitt

En månad där varje steg gör gott

"Steg för hjältar" är en 30 dagars aktivitetstävling. Konceptet är enkelt: en tävling under en månad där varje steg och varje aktivitet deltagarna gör under perioden räknas, och omvandla pengar till stöd för cancersjuka barn i södra Sverige.  

Det är en aktivitets- och
stegräknartävling för både företag och mindre lag. För att göra det rättvisst räknas snittet på deltagarna, vilket gör att både stora och små grupper kan jämföra sig med varandra. 

Genom vår app räknas alla steg automatiskt genom mobiltelefonen, och all annan träning och aktivitet kan registreras. Allt omvandlas till poäng, som sedan motsvarar antal kronor som skänks. 

Läs mer om vad Barncancerfonden Söder här:

www.barncancerfonden.se/sodra/

Vill du veta mer? Anmäl dig!

Anmälan görs enkel i formuläret. Vi behöver endast veta antal som ni är, och vilket företag / lag ni vill anmäla er med. Kostnaden för tävlingen är 500 kr i anmälningavgift (1000 kr om fler än 25 personer). Sedan kommer efter tävlingsperioden en sammanställning på exakta summan som ni betalar till Barncancerfonden Södra, samt betalningsinfo. Summan ni betalar är baserad på medelvärdet av varje dags träning av alla deltagare. Exakt summa kommer variera på hur aktiva ni är, men se exempel ovan för en indikation!

Gör skillnad som företag

Vi har arbetat med aktivitets- och stegtävlingar under många år. Nu har vi valt att göra en aktivitetstävling, där du istället för att bara motiveras av träningen och dina lagkamrater, även motiveras av målet. Varje steg du tar under perioden kommer en krona per poäng som alla deltagarna får i genomsnitt skänkas till Barncancerfonden Södra! 

En av våra Intiativtagare

Alla pengar som kommer in via aktiviter deltagare gör går oavkortat till Barncancerfonden Södra. Barncancerfonden Södra är en förening för cancersjuka barn och deras anhöriga. En av föreningens viktigaste uppgifter är att göra tillvaron något lättare för cancerdrabbade barn och deras familjer. Helt enkelt vara nära det behövs som mest. Barncancerfonden Skåne är verksamma i Skåne, Blekinge och Kronobergs län. Läs mer här:

www.barncancerfonden.se/sodra/