Insikter från beta-perioden av nya appen

Den senaste månaden har vår nya app blivit beta-testat av en rad fantastiska och hjälpsamma användare. Detta är vi mycket glada för, då det hjälper oss se vad vi själva kanske missat, samt göra appen ännu bättre. Vi tänkte samla lite av den feedback vi fick, och informera om läget och våra tankar kring det.

Några av de beta-testarnas synpunkter:

Det är svårt att ta bort aktiviteter om man rapporterar fel
Detta var en bugg som hittades, där knappen för att ta bort aktiviter var så liten att den var svår att trycka på. Detta kommer åtgärdas, samt även förtydligas hur man tar bort rapporterade aktiviter.

Önskar att den kom ihåg vilka träningar jag rapporterar ofta, och gör det enklare att rapportera just dessa.
Det finns redan ett snabbval för några utvalda aktiviteter, men dessa är samma för alla i dagsläget. Att göra dem individuella, beroende på vad man tränar ofta, är en bra idé och något vi kommer implementera. Det visar sig speciellt omständigt med det befintliga systemet om man tränar mycket yoga, där man alltid behöver scrolla till slutet på listan av aktiviteter när man rapporterar…

Varför kan jag inte registrera mig med Facebook istället för med e-post?
Detta har vi valt att inte göra något åt än. Då appen används främst av företag för de anställda, tänker vi att det kan vara känsligt att logga in med Facebook, som många använder mer privat. Vi har därför valt att inte kunna göra det i dagsläget, utan göra det lika för alla.

Pokaler och medaljerna är lite oklara vad de betyder
Detta är helt rätt, och pokal och medaljfunktionerna kommer utvidgas. Fram till dess finns en förklaring för att pokaler och vad de betyder att hitta under inställningar i appen, och via hemsidan här. Men tanken är att kunna se det direkt när man får en pokal i appen i framtiden.

Antalet kalorier tar lite onödigt mycket plats
Vi har valt att inte åtgärda hur antalet kalorier visas i dagsläget, men kommer kanske se över det i framtiden.

Tydligare ranking i topplistan vore bra
Detta ska vi helt klart ändra, och göra ännu tydligare, och snyggare. Att titta på statistik för en själv, laget och hela företaget ska vara kul och sporra använder, det är viktigt för oss!

Stadsjakten tog mig ett tag att förstå
Detta tar vi också med oss och funderar på. Att göra stadsjakten tydlig och självklar är viktig för oss. Många säger att det är bland de roligaste och mest motiverande funktionen i appen, så vi vill gärna att alla förstår funktionen och tanken på direkten när man börjar använda appen. Så detta ska helt klart förtydligas.

Lite oklart hur det fungerar med den inbyggda stegräknaren
Detta har vi förtydligat och gjort det enkelt. Det är viktigt att appen räknar steg rätt och bra, då vi vill göra det möjligt för bolag att ha stegtävlingar som en avaktivitetstävlingarna.

Utöver det påpekades flera stavfel, speciellt i delen med vanliga frågor och svar, vilket vi är tacksamma för och hoppas ha rättat till alla nu.

Vi är jättetacksamma för inputen, och är glada för alla framtida input också. Utan användarnas synpunkter är det svårt för oss att göra appen och tjänsten så bra som möjligt!

Kommentera gärna: